• 14 dagen retourrecht
  • Leveringen*

Autostoel Base

Van hoog naar laag sorteren
1 product(en) gevonden

Van hoog naar laag sorteren
1 product(en) gevonden

Een Isofix base is een basis-unit waarop je heel makkelijk een baby of peuterautostoel kan installeren. De base bevestig je eenmalig en veilig in de auto. De autostoel klik je vervolgens weer eenvoudig vast op de base. Je kan de base gebruiken in combinatie met een autostoel Groep 0 en als je kindje daar is uitgegroeid voor de autostoel Groep 1. Zo heb je dus bijna 4 jaar gemak van de base.

Autostoel Isofix

De meeste autostoeltjes zet je vast met een 3-punts autogordel, maar als je auto beschikt over een Isofix bevestiging wordt sterk aangeraden om deze ook te gebruiken. Een Isofix aansluiting zijn de twee bevestigingspunten die tussen de rugleuning en zitting van je auto zitten en daar klik je de base in vast. Eén voordeel van een base is natuurlijk de veiligheid. Een ander groot voordeel is dat je de autostoel kan draaien op de base. Je draait de autostoel richting de deur en daardoor kan je je kindje makkelijker in de autostoel zetten of eruit halen. Een Isofix Base kan je gebruiken voor meerdere autostoelen. Let er wel op dat je een bijpassende base pakt bij je autostoel. Een base koop je bij een autostoel van hetzelfde merk. Een paar merken base die Babyhuis Casita in het assortiment heeft, zijn:
- Isofix base van Maxi-Cosi
- Isofix base van Cybex
- Isofix base van BeSafe
Dit is slechts een greep uit ons assortiment bases.

Veiligheid voorop met de Isofix Base

Tussen de rugleuning en de zitting van de achterbank van je auto zitten isofixhaken. Deze zijn verbonden met de carrosserie van je auto en zitten dus muurvast. Een autostoeltje met het Isofix systeem heeft twee grijphaken die eenvoudig in de isofixhaken van je auto te klikken zijn. Sinds 2012 is Isofix verplicht voor alle nieuwe auto’s. Soms is het ook mogelijk om Isofix achteraf in je auto te laten bouwen.Door een Isofix base wordt een foutieve installatie verkleind en kan je zonder zorgen en met je kindje veilig op de achterbank op pad. Wel zo fijn om te weten dat je met een Isofix Base je kindje nog veiliger kan vervoeren.